Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen in het vinden van de balans tussen sociale, ecologische en economische dimensies van ondernemen en het minimaliseren van negatieve duurzaamheidseffecten van de organisatie op haar stakeholders en de samenleving. Daar zijn we al jaren mee bezig en met mooie resultaten!

Cijfers en feiten

Zo hebben we 9.000 zonnepanelen geplaatst op de daken van onze warehouses. Hiermee wekken we duurzame stroom op en zelfs meer dan we zelf gebruiken. Een deel kunnen we dus ook weer terugleveren aan het net.

Ook hebben wij tijdens het Transport & Logistics Congres in Rotterdam een Lean & Green Award in ontvangst mogen nemen. Dit toont aan dat Bouw Logistic Services actief werkt aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Hiervoor hebben wij een plan opgesteld om een reductie van 20% te realiseren in vijf jaar. Dit plan is goedgekeurd door TNO en Connekt. Op dit moment zijn wij bezig met de realisatie en uitvoering van dit plan.

Biologisch

Wij hebben een SKAL Bio Certificaat. Dat betekent dat we voldoen aan de eisen voor de biologische productiemethode. Niet alleen het vervoer van biologische producten is aan ons toevertrouwd, ook de inslag en opslag. Een product mag alleen biologisch, bio, eko of organic heten als de hele keten van het productieproces aan de wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels en SKAL controleert hierop. Na de aanvraag heeft de inspectie bij ons bedrijf aangetoond dat we een betrouwbare partner zijn en aan alle voorwaarden voldoen.

Ontwikkeling

We vinden het belangrijk dat iedereen naar zijn of haar vermogen kan werken. Daarom nemen wij ook graag mensen in dienst die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Daarnaast zijn wij een erkend leerbedrijf dat mbo-studenten opleidt en begeleidt. Ook hbo-studenten verwelkomen wij graag. Zo kunnen zij bijvoorbeeld hun afstudeerstage bij ons doen. En mocht het van beide kanten bevallen, dan ligt een leuke eerste baan misschien wel in het verschiet.