Geslaagde implementatie Boltrics

Vorig jaar is Bouw Logistic Services op zoek gegaan naar een nieuw Warehouse Management Systeem (WMS). Na een gedegen onderzoek kwam Boltrics als beste naar voren. We zijn aan de slag gegaan en zijn trots om te melden dat het warehouse aan de Beurtschipper voor wijnen en gedistilleerd inmiddels draait op het nieuwe systeem. Op de werkvloer en administratief verliep de invoering uiteraard niet zonder slag of stoot, maar toen het erop aankwam konden we live in één weekend. Nu al zien we de efficiëntie en het gebruiksgemak.

Boltrics is om verschillende redenen voor ons en onze klanten het beste WMS. We willen een paar belangrijke noemen.

Het is vooral een efficiënt systeem. Boltrics maakt een directe koppeling met de douane mogelijk, zodat we accijnsaangiften nu zonder tussenkomst van derden regelen. Verder is de basis van het nieuwe WMS gebouwd op Microsoft Dynamics. Dat is een heel stabiel en eigentijds platform waar we op kunnen voortborduren en waarmee me ook makkelijk met derden kunnen samenwerken, denk aan PostNL. Tevens zijn we in staat om onze klanten van meer informatie te voorzien.

Ook op de werkvloer zijn er verbeteringen. Het nauwgezette werk van de orderpickers wordt door handige tools ondersteunt. Zo is er de Pro Glove, een soort handschoen met display die onze mensen helpt beter hun werk te kunnen doen; elke stap in het proces is real time zichtbaar en geborgd. Niet alleen handig en efficiënt, maar ook heel fijn om mee te werken; de combinatie van scanner en display weegt nog geen 50 gram.

Door de groei van e-fulfilment was het zaak om ons hier ook professioneel op in te richten. Dat hebben we binnen Boltrics gedaan. We kunnen nu meerdere orders tegelijk orderpicken. De artikelen worden op vernieuwde paktafels helemaal naar wens van de klant omgepakt.

Nog deze zomer zal ook het warehouse aan de Galvanistraat overgaan op Boltrics Dynamics en iets later het warehouse ten behoeve van Domest. Net als bij deze implementatie zullen we de overlast voor klanten tot het minimum beperken. Aan het eind van het jaar zullen nieuwe stappen gezet zijn in de planning van het transport. Dat TMS van Boltrics Dynamics daarbij een hoofdrol vervult, zal niet verbazen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theo van Domselaar.