Verbeterde inslag met ZippCube

De logistiek in de markt van Wijnen & Gedistilleerd is precisiewerk. In het vervoer en bij de opslag is het van groot belang met welk artikel je werkt. Wat is het gewicht? Wat zijn de afmetingen? Hoe is het verpakt? Het zijn deze gegevens die in elke fase van de logistiek hun stempel drukken. Des te preciezer, des te beter is het motto in deze snelle wereld. Bouw Logistic Services heeft een grote stap gezet door te investeren in de ZippCube en een softwareprogramma dat de gegevens kan delen met andere computersystemen van Bouw.

Deze investering maakt om te beginnen de inslag van goederen eenvoudiger en van betere kwaliteit. Aan de basis staat de ZippCube. Dat is een mobiel apparaat van Logitrade, dat automatisch meet en weegt en is gekoppeld aan een PC-systeem. De medewerker zet het artikel (fles of doos of kist) op een glasplaat en beweegt een poort erover. Het computersysteem geeft razendsnel en nauwgezet de gegevens weer en leidt de medewerker verder door het proces van de inslag. Zo worden ook data als alcoholpercentage, oogstjaar, verpakkingswijze, EAN-code gecheckt met de specificaties van onze opdrachtgever en is handmatige invoer verleden tijd. De info gaat naar ons Warehouse Management Systeem en afwijkingen worden doorgespeeld naar de opdrachtgever.
In andere woorden: onze controle op de inkoop van de opdrachtgever is veel preciezer en betrouwbaarder.

De betrouwbare en precieze data hebben uiteraard ook grote betekenis voor het warehouse, de accijnsregistratie, de distributie etc. De zekerheid komt de hele keten ten goede. Minder vergissingen leiden tot een plezieriger samenwerking. Niet alleen tussen ons en de opdrachtgever, maar ook tussen de opdrachtgever en zijn afnemers in de groothandel, de horeca en slijters.
Het is een forse maar goede investering, want het maakt de keten sterker en efficiƫnter.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theo van Domselaar.

×

Werken bij Bouw?

Stel hier je vraag

× Hoe kan ik je helpen?