Bouw Logistic Services integreert charters in ICT-infrastructuur

Bouw Logistics Services heeft Prometheus Informatics opdracht gegeven om 9 mobiele (boordcomputer) oplossingen te leveren. De mobiele oplossingen zullen ingezet worden voor de aansturing van charters. Bouw integreert hiermee ook ingehuurde charters in hun bestaande papierloze ICT-infrastructuur voor planning en administratie.

Innovatie hoog in het vaandel
Bouw Logistic Services is constant bezig met procesinnovatie, vertelt chauffeurscoördinator Bart Lambooij: “Bij Bouw staat innovatie hoog in het vaandel. De aansturing van onze eigen chauffeurs verloopt al papierloos. De behoefte leefde om ook charters in onze ICT-infrastructuur te integreren, om zo de keten verder te digitaliseren en uniformiteit te creëren in processen. Minder papier betekent minder tijd. En heel belangrijk: het geeft uniformiteit naar onze opdrachtgevers.“

Geen voertuigkoppeling nodig voor charters
De eigen voertuigen van Bouw Logistic Services zijn voorzien van een hardware configuratie waarbij voertuiginformatie (t.b.v. o.a. E-Codrive) middels een FMS CAN-Bus koppeling wordt uitgelezen. De mobiele (boordcomputer) oplossingen voor de inhuur van charters zullen niet gekoppeld worden aan de FMS CAN-Bus. De TC 55, voorzien van Prometheus’ E-Mobile software, voldoet aan de eisen die Bouw stelt aan de functionaliteit die nodig is voor de gewenste procesondersteuning. Zo beschikt de TC 55 over een barcodescanner voor o.a. emballageregistratie, een camera voor bijvoorbeeld schademeldingen en de mogelijkheid tot sign on glass voor handtekeningen. Lambooij legt uit waarom er gekozen is voor de TC 55 zonder FMS CAN-Bus koppeling: “Op basis van onze behoefte om de keten verder te digitaliseren kwam Prometheus met het idee om de TC 55 in te zetten voor de inhuur van charters. Aangezien het niet om eigen voertuigen gaat, is voertuiginformatie, en dus een FMS CAN-Bus koppeling, eigenlijk niet van belang.”

Bron: www.prometheus.nlRecenter nieuws: Lean & Green Award
Ouder nieuws: Bouw Logistic Services zet grote stap voorwaarts in B2C markt