Zonnepanelen op het dak

Bouw Logistic Services heeft 9000 zonnepanelen op het dak. Afgelopen jaar werd er maar liefst 2.000.000 kilowatt opgewekt. Dat is meer stroom dan de twee vestigingen in Nijkerk nodig hebben, waardoor er een gunstig effect op de CO2-uitstoot ontstaat.

“Twee jaar geleden zijn we begonnen met dit project”, vertelt Martien Bouw. “We wilden een impuls geven aan ons Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en – eerlijk is eerlijk – de subsidiemogelijkheden waren interessant”. Samen met bedrijf ZonXP is het zonnepanelendak in een jaar gerealiseerd en nu een jaar in werking. ZonXP ontzorgt het bedrijf van organisatie en onderhoud.

De stroomopbrengst telt mee in de vermindering van de uitstoot van bedrijf. Martien: “Het besparen van energie is niet genoeg als je duurzaam wilt ondernemen. We hebben de laatste jaren met managers en met medewerkers gekeken naar mogelijke veranderingen. En ingevoerd. Zo hebben bijvoorbeeld chauffeurs zich getraind in een betere rijstijl. Alles bij elkaar genomen hebben we de uitstoot van ons transportbedrijf in de afgelopen vijf jaar met 20% kunnen verminderen.”

Video https://youtu.be/bD0P5Cra5W4Recenter nieuws: Verrassingsbezoek
Ouder nieuws: Oud Reuchlin & Boelen